Skip to content

Зошто смотрата е
толку значајна
за извидниците?

#izvidnici #scouts #zhivotnivestini #smotra #jamboree
#dostignigivisocinite #13tasmotranaSIM #camping #zhivotvopriroda

Нашата приказна

Смотра е извиднички настан со најдолга традиција и се одржува на секои 5 години од основањето на сојузот. Зад нас се 12 успешни и незаборавни смотри низ целата територија на нашата татковина. Традицијата започнува во далечната 1958 година, во градот Велес, а овој пат 10 дена исполнети со авантура, кампување, забава и едукација ни престојат во историското Крушево.

За овој краток временски период младите луѓе се зближуваат повеќе од било кога, стекнуваат нови пријателства и искуства. Смотра не се опишува со зборови, таа се доживува. Како си поминавме на минатата извидничка смотра погледнете на следниот линк!

13та смотра – Достигни ги височините

Програмата на нашата 13та Смотра е поделена во 7 програмски области кои се со едукативен и извиднички-авантуристички дух, а во исто време доволно атрактивен за да го привлече внимание кај децата и младите.

Овие програмски области нудат можност сите присутни да го искусат извидништвото во потполност и да ги достигнат своите лични височини што всушност е и нашето мото „Достигни ги височините”.

Организациски тим

ЛАЗАР АПОСТОЛОВ
старешина на смотра

ВЛАДИМИР КОСТОВСКИ
менаџер на смотра

ВИКТОР ПЕТРУШЕВСКИ
логистика и инфраструктура

ДАРКО ТОШИЌ
програма

ЕЛЕНА АПОСТОЛОВА
безбедност и заштита на учесници

Ина Михајлоска комуникација